Blogg

Bloggen i viloläge…

Det blev påskbad i år också

Hade egentligen ställt in det traditionella påskdoppet, det lilla livet tyckte att nu får det vara nog gamle man. Men medan mat och dryck gled ner hörde jag damen mittemot säga “…det vore faktiskt fräckt med ett påskbad i snö…”!!!

Sidensvansar i parti och minut

Tidigare om åren har vi blivit upphetsade om en eller två sidensvansar behagat titta in. Men detta året blev helt annorlunda då vi testade att servera lite äpple i träd och buskar. Plötsligt fick vi besök av ca 20-25 vrålhungriga pippar som snabbt satte i sig av godsakerna.

Så numera konstaterar vi bara att “…där var en sidensvans igen…” och så är det bra med det.

Det blev en ny kant till slut

Det lilla livet påstår att hon i sex år (känner jag inte igen) påpekat att en ny kant mot granne vore en bra idè, rutten slipers var kanske inte så optimalt om jag ska vara ärlig. Nåja, nu blev det slutligen verklighet när Trädgårdstjänst drog in med folk och maskiner. Knappt en veckas jobb och så stod 40 meter mur färdigt, skulle troligen tagit oss själva tre månader och inte blivit rakt.

Inget billig projekt, men vad är billigt idag? Vi är i alla fall nöjda och räkningen är betald.

Snabbesök i Lund

Av en händelse blev det ett snabbt besök i Lund, en stad i mitt gamla hemlandskap. Trots att jag studerat där (in-and -out) under viss tid är det inte mycket jag upplevt av denna mysiga stad. Nu blev det i alla fall några timmar men det gav mersmak. Finns mycket att grotta ner sig i, men eftersom Påven var på ingång var det lika bra att åka hem igen.

Kulturrunda i Tävelsås

En fantastisk septemberlördag, bättre inramning kunde det inte bli när Tävelsås hembygdsförening arrangerade en kulturrunda runt Tävelsåssjön. Drygt 20-talet intresserade hade slutit upp för att umgås och samtidigt genomföra en tipsrunda. Som väntat var det stort intresse att åka med i en gammal hederlig vagn dragen av en 1-cylindrig veterantraktor. Det bjöds under rundan på intressanta tillbakablickar från tiden när det begav sig. Det fanns okända växter (åtminstone för den senare generationen), skäppor, slagverk, skyffel från Göta kanal, smörtillverkning, redskap som behövdes för att tillverka lin och säd och mycket, mycket mer.Det hela rundades av med en gofika och prisutdelning.

Kräftfiske

Som tur är har vi lite känningar som lätt kan doppa tån i Örkens vatten. Så det blev kräftfiske där himlen passade på att öppna sig lagom tills det var dags att lägga ut burarna. Men vem bryr sig om sådana trivialiteter när det är kräfttider? Inte ens att mobilen återfanns guppande i en decimeter vatten i den inte helt täta båten kunde sätta ner humöret.

Kräfttider när det är som bäst!

Bjurkärr naturreservat

Bjurkärr naturreservat bjuder på en av Sveriges äldsta ädellövsskogar och var målet för dagen. Nu var inte vädret och tidpunkten den bästa utan behållningen var istället en skön promenad i en härlig omgivning. Bl.a. passerades bokar som är närmare 250 år gamla, hyfsat imponerande.

Bjurkärr ligger ca 35 kilometer söder om Växjö, karta hittar ni HÄR. Det kommer dessutom att ingå i den planerade nationlparken, lär mer HÄR.

Triathlon i Tävelsås

Växjö Triathlon avgjordes under söndagen och den längsta distansen bestod av 1500 meters simning i Växjösjön, 4 mils cykling med vändpunkt i Tävelsås och som krydda på moset 1 mils löpning. Inget som vi normalt gör varje dag, eller för att vara helt ärlig, aldrig någonsin!

Vi var några tappra som drack gott kaffe och kollade in atleterna. Hur det såg ut ser ni här ovan.

Hästtjejer!

Hästar är något som det lilla livet missat i sitt tidigare liv men gör nu ett och annat tappert försök att bättra på statistiken (dock inte så ofta). När Annie trixade med sin Mix passade damen på att testa en stilla lunk. Sedan visade Annie var skåpet ska stå. Imponerande!