Den blodiga månen

Måndag morgon den 28 september var kameralinsen putsad för att föreviga månförmörkelsen och den s.k. blodmånen. Den förväntades också vara extra stor men inte tyckte jag den var så gigantisk. Jag var kanske för trött för att märka det. När månen passerar mellan oss och solen får vi som bekant en solförmörkelse. Den här gången var det i stället jorden som passerade mellan solen och månen och som en bonus spreds det blå ljuset i jordens atmosfär medan det röda lyckas både ta sig igenom och fylla ut området bakom jorden.

Showen pågick mellan klockan 02.00 och 07.00 och det totala förmörkelsen inleddes klockan 04.11 och avslutades klockan 05.23. Nästa gång det händer är 2033, den som lever får se.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *