Saknar min kamrat

Nikon D600Med en storm i faggorna sitter jag här och saknar min D600. Den är nämligen på besök hos Nikon för rengöring och allmän översyn efter att ha jobbat ihop nästan 11000 exponeringar. Det huvudsakliga skälet till trippen är egentligen skräp i form av små oljefläckar som hamnat på bildsensorn, ett fenomen som tyvärr den här modellen drabbats av. Vanligt skräp på sensorn är hyfsat lätt att hantera men oljespillet är lite jobbigare. Nu räknar jag dock med att den återvänder ren och fin och med en ny slutare men det hade varit trevligt att ha den här nu när det flaggas för en storm med klass 3-varning. Sist det hände var när Gudrun kom på besök men låt oss hoppas det blir betydligt lindrigare vindstyrkor den här gången.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *