En helg med Brutus Östling

Helgen som gick höll jag, kameran och ett gäng riktiga fotonördar till kring Hornborgasjön där ingen mindre än proffset Brutus Östling lärde ut hur man ska få fåglarna komma riktigt nära kameran och med lite tur hamna på bild. Basen för den mjuka kudden, all god mat och dryck och den kunskap som flödade var Knistad Hotell medan praktikpassen var förlagda till Hornborgasjöns norra del. Som bekant har vi haft en hyfsat torr sommar och det visade sig genom att sjön hade ca 60 cm lägre vattenstånd än normalt vilket betydde att fåglarna hade dragit sig långt ut och knappt var synliga för ögat. En ägretthäger kunde dock siktas på rejält långt avstånd, och då menar jag så långt att jag inte ens vill visa bilden. Men vad gör det, att få ta del av mästarens kunskap och vishet inom foto och bildbehandling var ju målet med helgen. Nu är den stora frågan hur jag ska lyckas smuggla in ett lång teleobjektiv för 100 lakan utan att det lilla livet reagerar? Kommer bli en riktig utmaning…

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *