Första bullbaket

Man skall följa sin magkänsla och just idag sa den “varför inte ta och baka lite unge man?”. Efter mycket storslagna avancerade brödplaner lotsade det lilla livet in mig på något grundare vatten och föreslog ett litet bullbak att börja med. Med tanke på bagarens tidigare erfarenhet var det förstås ett mycket vist råd. Nåja, snabbt iväg till affären för att inhandla alla nödvändiga ingredienser, lika bra att ösa på medan inspirationen fanns på plats. Och ni som kan det här med bullbak vet förstås alla stegen men jag fick ofta konsultera receptet och förlita mig på min mentor som såg till att jag inte gick på grund. Men det var faktiskt mentorn som propsade på dubbel sats när jag själv tyckte att en vanlig omgång hade räckt. Så riktigt många bullisar blev det, vi talar faktiskt om sjuttiotalet bullar när redan uppätna exemplar är borträknade. Det lilla livet kallar dom kyrkofolk vilket enligt den riktigt gamla generationen var bullar av olika höjd. Och det stämmer precis på detta baket. Men roligt var det, och gott (tror jag).

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *