The Eagle has landed

I veckan knackade den här lilla saken på dörren och ville in i värmen. Vi pratar förstås om Nikons nya fullformatare, med det sexiga namnet D600, som nu kommer att ha en given plats i kameraväskan. Så nu kan inget skyllas på kameran om bilderna inte håller måttet.

4 Kommentarer

 1. Dottern

  Du ska ju ha mig i fotoramen, vid sängen hi, hi!

  • Har en härlig tonårsbild på dig med ljuvliga lockar bakom ryggen just nu. Borde nog ha den vid sängen, det har du rätt i 🙂

 2. Vicke

  Skönt med lite kontrast till de vanliga gnälliga pensionärerna som säger sig knappt ha råd att äta. Fast det är klart, du fick nöja dig med en D600 medan vi med jobbskatteavdrag säkert spontanköper D800 lite till mans.

  Vad är ditt omdöme om pjäsen efter något kvartals nyttjande? Gick du från D90 eller D7000? Största skillnaden på resultatet förutom att det går åt mer disk för lagring?

  Jag är sugen på något bättre ISO-prestanda än med min nuvarande (D90).

  • Suverän kamera. Den stora sensorn ger rejält med utrymme när du vill beskära och ISO-egenskaperna är på topp men det visste du ju. RAW-filerna ligger på mellan 20 och 30 MB så lite disk går det ju åt.

   Gick från D90, du är förresten inte intresserad av ytterligare ett D90-system?

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *