Bondeliv för en dag

Dagen efter midsommarafton ägnades åt studiebesök hos det lilla livets brorsdotter och hennes älskade mjölkbonde Uffe i Älgaryd. Det blev en suverän dag i sällskap av brodern i egen hög person och hans hjärtevän. Stora och små häftiga kor, byggnader, mjölkningsanläggning och maskiner imponerade stort på amatörerna från storstan. Dessutom lyckades vi även bli bjudna på mat, vilket inkluderade en magnifik kalvdans, av de trevliga ungdomarna som försäkrade att vi absolut inte var i vägen. Men jag tror dock inte vi bidrog till att höja effektiviteten något nämnvärt 🙂

2 Kommentarer

  1. Dottern

    Sådant man kommer ihåg…själv har jag också provat att mjölka kor! Inte lätt jobb för hand, men desto enklare maskinellt 🙂

    • Kanonkul på landet. Jag blir nog bonde i nästa liv istället för kossa som jag hade ställt in mig på 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *