Även gamla sotare fyller 60

60-årskalas är det inte så ofta på våra breddgrader men idag hände det. Det lilla livets broder, även känd som Sotaren i vidare sammanhang, firade nämligen denna högtidsdag på våra domäner. Inte av egen vilja utan hans kära barn hade ställt i ordning ett rekorderligt kalas och vi hade äran att få stå för lokaliteterna. Och ett redigt kalas blev det. Grillarna gick glödheta och jubilarens, barnens, barnbarnens och syskonens tallrikar fylldes med de flesta köttbitar som gick att uppbringa. Dessertavdelningen gick inte av för hackor heller, vad sägs t.ex. om råmjölkspannkaka med sylt, kladdkaka, jordgubbar och mycket mer. Och som toppen på isberget kastade sig jubilaren och den lilla sonen utan att tveka i det 13-gradiga vattnet. Lite jobbigt fick den gamle gubben det när han tvingades jaga efter den eftertraktade handduken. Men vem behöver en handduk efter den rushen? Hoppas hemfärden klarades av utan ögonbindel så han fick behålla maten.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *