Det drar ihop sig…

Med nu bara 5 små  ynkliga arbetsdagar kvar av ett 43-årigt yrkesverksamt liv börjar det sjunka in att nästa helg behöver det inte ägnas en tanke åt den kommande arbetsveckan. Men nationen kan andas ut, den tanken gör inte ont ett endaste dugg. I veckan var det en liten sammankomst på Harrys med kollegorna där det bjöds på anständig förtäring och en music quiz. Nu är ju en gråhårig gentleman helt lost så länge det inte dånar goa Lill-Babs eller Gunnar Wiklund ur högtalarna, ett minimalt hopp väcktes dock då Abbas “I do, I do…” hoppade mellan väggarna. Men eftersom den svenska titeln efterfrågades var det förstås kört och att jag råkar vet svaret nu lär ju inte hjälpa. Däremot var kvällens höjdpunkt en härlig present från världens goaste projektledare, en Manchurisk Valnöt som gänget levererar en solig dag i maj. Kommer att bli en trevlig tillställning, absolut inget kan gå fel.

Ett annat säkert tecken på att boken “Bengtsson och jobbet” snart är färdigläst är att det lilla livet förärade mig en brödbok vilket jag tolkar som att någon förväntar sig nybakat bröd till frukost. Och vem är jag att neka den lilla solstrålen detta, speciellt med tanke på att jag själv tycker att tanken på nybakade frallor är något som går att leva med. Nej, nu är det dags att återgå till inskolningen vilket innebär att först hämta lite mer päronkonjak och sedan leta upp nästa bok som heter “En friherres liv och leverne”. Den ska finnas här i gömmorna någonstans…

4 Kommentarer

  1. Dottern

    Låter som vardagen kommer förändras rätt drastigt. Jag har i stunden räknat ut att jag kommer fortsätta gå till mitt jobb i 28 år till! Hoppas du kommer trivas i din nya roll som pensionär, goa du! Love från mig!

    • Love! Och när du nu vet att det går en herre med massor av tid i mörka Småland kan du ju utnyttja det om det behövs en hjälpande hand. Vem vet, det kan finnas en lucka i kalendern 🙂

  2. Jag tänker att du får göra som i filmen! Köpa en maffig kokbok och laga recepten från pärm till pärm, ett nytt om dagen. Börja matblogga kanske kommer på köpet? 🙂

    • En lysande idé Tina. Kokböcker finns det i massor redan så första steget är fixat. Och så finns det ju gott om inspiration att hämta på din fina site.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *