En stjärna är född

Det lilla livets kulturella syster har många strängar på sin lyra och igår fick ni veta att hon är en hejare på att renovera gamla torp så dom blir som nygamla eller vad det kallas. Fint blir det i alla fall. Men vad jag inte berättat, vilket jag knappt visste själv, är att den lilla spänstiga damen också är en hejare på att svinga dom små penslarna. Ni vet, dom där dyra sakerna man använder för att smeta ut dyra oljefärger på en tavelduk. Så det här lilla inlägget får ni betrakta som ett scoop, kom bara ihåg var ni läste det först. Och med tanke på den stora mängden läsare av denna blogg kan hon hädanefter kallas för en världsberömd konstnär!
Nu till saken kära läsare. I helgen dök konstnären upp med detta vackra konstverk som nu pryder en vägg i det nya svindyra köket. Och det tog mindre än fem minuter för systrarna att komma fram till att bilden måste kompletteras med en matchande köksmatta, den befintliga i stort sett sprillandes nya mattan har nämligen inte rätt kulör. Ja, ja, vad begriper jag om sånt. Jag får inrikta mig på att höja hemförsäkringen när vi nu har en dyrgrip av penselvirtuosen Bittan hängandes i vårt hem. Priset har vi inte diskuterat, räcker en ovikt tjuga tro?

2 Kommentarer

  1. PB

    Är det inte bättre, sett strikt ur ett manligt perspektiv, att du står på dig och ber om ett verk som matchar köksmattan? Dubbla arvodet till en ovikt femtiolapp och vinsten borde bli mångfalt större vid jämförelse med inköp av ny matta 😉

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *