Vinterfåglar inpå knuten 2012

Denna helg är det dags för den årliga räkningen av fåglar vid våra fågelbord. Ni hänger väl på? Detaljer och all övrig information finns hos SOF som håller i det hela. Det påstås vara ca 300 000 svenska hushåll som glatt  matar di små pipparna, ganska imponerande tycker jag. Räkningen är inte så komplicerad; under exempelvis en timme kollas läget och det högsta sammanlagda antalet individer av en art rapporteras. Det hela avslutas på måndagkväll och som vanligt lär nog talgoxe, blåmes och pilfink dominera men det finns gott hopp om domherrar, grönfinkar och kanske en vacker steglits. Nu måste jag iväg och köpa mer käk till djuren!

Uppdatering söndag kväll:
Inga stora mängder, påminde lite om förra årets räkning. Mitt bidrag till den här aktiviteteten blev i år koltrast (1), entita (1), blåmes (3), talgoxe (5), pilfink (10), grönfink (1), grönsiska (2), domherre (1), gulsparv (1) och till sist tre fula kajor.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *