Nu är vi redo för en fiberkabel

Denna veckan drog PEAB in på Stjärnviksvägen med maskiner och goa gubbar. Det grävdes ner grova och tunna rör, de sistnämnda in till respektive fastighet. Till sin hjälp i trädgårdarna hade dom en liten gullig maskin som plöjde ner röret utan att lämna några nämnvärda spår. Men allt är inte ljus här i livet utan det blev till att handgräva när några större träd skulle passeras men även det gjordes med glatt humör. Så nu är röret framdragit till källarväggen där det så småningom skall in genom ett kommande borrhål och sedan få en fiberkabel inblåst i sig. Om makterna är riktigt goda kan det runt årsskiftet flöda hundra miljoner bitar i sekunden genom det tunna röret till glädje för det gamla paret i huset. Supernice!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *