En hyllning till Uffe

Ännu en dag med köksrivning men nu är jobbet klart. Två rejäla gubbar och elva timmar tog det totalt men min hjälte är vännen Uffe. Här får ni ett litet axplock från dagens arbete och visserligen har jag själv jobbat extremt hårt men utan Uffes ännu hårdare arbete och suveräna ledning hade vi inte fixat detta på en helg. Grabben hanterar rör och el som ett riktigt fullblodsproffs för att inte tala om hans handlag med hammare och spik. Och sen är han så jäkla trevlig också! Hur ska jag någonsin kunna återgälda detta? Jag tror att att ädla drycker och god mat kan vara ett sätt. Uffe, you are my maan!

Nu är vägen breddad för alla hantverkare. I veckan blir det leverans av snickeri och vitvaror och sedan kommer elektriker, målare, golvläggare, snickare och kakelexperter att kuta över tröskeln i en strid ström. Om drygt två veckor är målet att klämma en hederlig svensk biffstek med lök i det ny köket (fast en vilt brinnande oxfilé är naturligtvis inte uteslutet, eller en smarrig lax kanske, eller varför inte några gulliga ankbröst, för att inte tala om ärtsoppa och varm punsch…).

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *