På loppistur med systrarna


Loppistarmen gjorde sig påmind hos systrarna denna midsommardag och eftersom jag saknar erfarenhet från dylika arrangemang hängde jag på till Brändekvarn i Hjortsberga utanför Alvesta. Det blev till att botanisera på egen hand och kryssa runt mellan “kvalitétsprylarna” som fyllde huset från golv till tak och dessutom hela gården. Jisses, med prylar! Dock inget som jag kunde ha någon som helst nytta av men det lilla livet förälskade sig i en jättemortel för 175 bagis med avsikten att använda fyndet som kruka. Säkert ett bra pris för en mortel men dyrt för en kruka om ni frågar mig.

Granne med loppisen hittade vi också en gammal anläggning som är det som egentligen förknippas med Brändekvarn, nämligen länets enda kvarvarande exempel på kombinationen valskvarn-ramsåg. Turbinerna, som är från 1920/30-talet, fungerar fortfarande och driver idag ett kraftverk som skulle kunna ställas om för att åter driva kvarnen och sågen.

2 Kommentarer

  1. Ljuvligt, loppis är bland det roligaste jag vet.

    Med önskan om en fin sommar!

  2. Detsamma Tina! Vad kul att du tittar in och gillar du loppis hade du garanterat inte haft tråkigt här 🙂

    Är det är riktig sommar i luften i morgon, vilket jag tror att det kommer att vara, är din “Laxsallad med pepparrotssås” ett hett alternativ. Om någon inte vet vad jag pratar om är det bara att surfa hit:
    http://www.pickipicki.se/

    Ha en skön sommar själv Tina!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *