Once Upon a Time

Tisdagen ägnades åt nostalgi i parti och minut. Året var 1969 när några fjuniga ynglingar gjorde debut i yrkeslivet och det skedde i en berganläggning fullproppad med den tidens senaste teknik, antenner som stack upp i skyn lite här och där men framför allt bemannad av ett gäng duktigt folk som villigt delade med sig av sina visheter. För tjugo år sedan drogs dock sladden ur (fanns visst ingen fiende kvar) och hela anläggningen begravdes och återlämnades till moder natur.

Några av de gamla eldsjälarna hade i veckan ordnat en nostalgiträff vid platsen för brottet vilket nu kan avslöjas var lilla Degeberga söder om Kristianstad (hade jag inte kunnat yppa när det begav sig – i så fall hade jag varit tvungen att släcka era liv). Många glada återseenden blev det, kanske inte så konstigt när det var nästan 40 långa år sedan en del ansikten senast siktades. Bilderna här ovan visar var ingången till hemligheterna en gång var belägen (nu återstår ett stycke skön natur) men även en liten antennrest som fortfarande gör lite nytta. Lampbyte i den 60 meter höga länkmasten tillhörde en av vanliga uppgifterna och utsikten var magnifik. Gruppbilden av det glada gänget, notera även damen i grabbsällskapet, blev riktigt elegant och när vi hade smilat färdigt, klämt ännu en pilsner så bjöds det på en utsökt måltid och tid att gräva ännu djupare i det digra minnesarkivet. Nu får vi bara hoppas att nationen reder sig utan det här gänget vid spakarna.

 

2 Kommentarer

  1. Dottern

    Härligt!! Hemlig ingång till underjorden…Måns hade dött av nyfikenhet 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *