Batterisyra förtjänar viss respekt

Efter att ha tjänat troget i tio år var det dags att slänga det gamla gräsklipparbatteriet på sophögen och stoppa in nya friska doningar i järnhästen. Det nya batteriet levererades tyvärr tomt och behövde därför först fyllas med batterisyra vilket fixades av lokala yrkesmän (obs! inte jag). Efter att den nya kraftkällan stått i det varma sköna garaget en vecka var det i lördags dags att sätta det på plats – i normala fall en trivial operation men så blev icke fallet denna vackra afton.

Tången greppades för att plocka bort luftningsproppen och det är då det visar sig att det byggts upp ett tryck i batteriet som nu fick chansen att likt en blomsterdusch kasta sig ut i fria luften. Enda problemet var att jag råkade stå i vägen och först är det tungan som ger sig till känna och en tiondels sekund senare bränner det som eld i höger öga. När det lilla livet undrar vad som hänt och jag helt lugnt och stilla (!!!) svarar “Batterisyra!!!” tar sjukvården över. För att göra en lång historia kort var det sköljning, sköljning och dusch som gällde (troligtvis närmare en kubik vatten). Grannhustrun, som utöver att vara en god granne också är ögonläkare, tillkallades och de två damerna insisterade på att akuten var nästa anhalt och vem är lilla jag att säga emot. Via 1177 var det direkt in till akuten (tack Elize för färdtjänst) och redan efter 45 minuter (imponerande sjukvård) var jag på väg hem igen efter ännu mer sköljning, undersökning, mirakelsalva och ett konstaterande av den vackra och kompetenta läkaren: “Du hade tur!” Jag är faktiskt beredd att hålla med henne…

Nu skriver vi onsdag och allt är återställt till det normala men jag vill gärna bjuda på lite bilder hur det kan se ut när man klantar sig med batterisyra. Sensmoral av denna lilla story är att fula skyddsglasögon ska användas i fortsättningen och att en varm och go lördagskväll är en sällsynt illa vald tidpunkt att pilla med batterisyra. Undrar om det går att laga tröjan?

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *