Jag fick besök i köket…

Lite lagom nonchalant glider man in i hemmets lugna vrå en fredagskväll laddad med matkassar och skörden från en bolagsrunda. Men vem är det som härjar omkring i mitt kök om inte det lilla livet som rejält inspirerad av kollegorna på 1177 har satt igång ett femliterskok av en soppa som jag med glädje kommer att stjäla en tallrik av sä fort hon bara vänder ryggen till. Något som luktar så gott kan bara smaka bra. När stormen väl lagt sig och resultatet är godkänt skall jag med list locka av henne det delikata receptet. Stay tuned!

Update – Så här gjorde det lilla livet ungefär 5 liter soppa men det finns som synes mycket utrymme för variationer:

 • 2 burkar krossade tomater (passerade funkar också utmärkt)
 • 3 stora purjolökar (eller en stor gul lök)
 • 2 kycklingfilèer (steks separat)
 • 1 pkt äggnudlar
 • 2 broccoli (eller 2 burkar gröna bönor)
 • 2 gröna paprikor
 • 1 kg morötter
 • Kryddar gör ni som ni vill. I det lilla livets soppa åkte det i vitlök, persilja, lite sambal oelek (min idé), salt och peppar.

Skär grönsakerna i små bitar och slanta morötterna ganska tunt. Lägg det och äggnudlarna i en stor kastrull (dock inte kycklingen) och häll på dom krossade tomaterna. Häll på vatten så det täcker och koka tills morötterna känns klara. Kryddar gör ni under resans gång och i det lilla livets soppversion slank det även ner en grönsaksbuljongtärning i grytan. Sedan avslutar ni det hela med att lägga i kycklingfilèerna som ni förstås delat i mindre bitar och hela härligheten är klar.

Anrättningen kallas för bantarsoppa och skall inte ge några extra kalorier så ju mer ni stoppar i er desto lättare blir ni 😉

7 Kommentarer

 1. Malin

  Ser fram emot ett recept på detta! Det är fantastiskt gott med soppor.=) Ett litet tips till är Vilmas knäckebröd (saluförs på City Gross), finns i många goda smaker och är underbart goda till en soppa. Om du vill kan du kolla in på http://www.vilmas.se

  • Jag skall intervjua kocken och reda ut vad hon höll på med. Luktade gott gjorde det i alla fall.

   Och knäckisar är en favvis så jag skall skicka tipset vidare. Fast det är nog jag som får stå för inköpet 🙂

 2. Håkan & Annie

  Med en rejäl klick creme fraiche i kan det nog bli riktigt gott! 😉

  • Kan bara hålla med. Fast då får den kanske inte heta bantarsoppa? Men det finns ju tuffare namn 🙂

 3. Håkan & Annie

  Tja, nuförtiden finns det ju tack och lov fler sätt än det fettsnåla för att hålla koll på vikten. Men vi lämnar den infekterade kostdebatten därhän och funderar istället en stund på följande lilla spörsmål:

  Hur stor är sannolikheten att man på sin dödsbädd kommer att ångra det faktum att man inte tog tillfället i akt att banta och späka sig lite mera istället för att njuta under de dyrbara dagar som var livet…?

  • Skäll inte ungdomar, jag bara förmedlade receptet. Och jag är på er sida som bekant 😉

 4. Håkan & Annie

  We know! 😉

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *