Vinterfåglar inpå knuten 2011

Det är sjätte året i rad som SOF genomför en räkning av småfåglarna. Hos oss är det oftast talgoxe, pilfink och blåmes som kommer på besök, undrar hur det blir i år? Förra året blev bergfinken helt otippat den näst mest inräknade arten och den syntes även hos oss, dock inte så många. Nu skall det räknas pippar!

Update måndag morgon:
Det pratas om färre vinterfåglar i år och det stämmer även vid strandkanten. Jag rapporterade in talgoxe (3), blåmes (3), pilfink (2), grönsiska (2), grönfink (1), entita (1) och ett gäng fula kajor (15). Men idag på morgonen satt det förstås fem vackra steglits och käkade solrosfrö. Hoppas att dom var i en närliggande trädgård igår och blev korrekt avprickade.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *