På svampjakt i Braås


Efter gårdagens kraftansträngning tyckte vi att lite skogsluft skulle göra gott så vi styrde kosan mot Braås för att leta efter lite kantareller och även besöka hustruns faderskap för en fika. Själv är jag helt kass på svampställe men hustrun har några favoritställe som fortfarande fungerar och vi fick ihop så det borde räcka till varsin smörstekt kantarellmacka. Som synes gömmer det gula guldet sig väl men det hjälper inte när det lilla livet är i närheten.

Efter svampjakten blev det en vandring i trakterna kring Braås Gård där hustrun sprungit omkring sina första tjugo år. Förutom herrgården kollade vi in Eremithyddan, Drakhuset och en massa andra av hustruns barndomsplatser. Och som pricken över i:et blev det en trevlig fikasamvaro hos fader Viktor. I sanning en väl spenderad och trevlig eftermiddag.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *