Dalhalla och Rhapsody in Rock


Efter två aktiva dagar i huvudstaden drog vi mot Dalarna och Dalhalla för att kolla in Rhapsody in Rock – Back on Track. Vi inkvarterade oss den 16:e på Gärdebygården i Rättvik ett stenkast från Siljans strand – inte samma lyx som i Stockholm men med en hög mysfaktor. Efter en tvårätters på hotellet var det dags för resans huvudattraktion, kalkbrottet i Dalhalla.

Det 55 meter djupa kalkbrottet rymmer ca 4000 åskådare och var betydligt häftigare än vi vad vi hade föreställt oss. En lång nedförsbacke och massor av trappor ledde oss så småningom ner till den häftiga arenan och det smaragdgröna vattnet. Klockan åtta drog showen igång och när dom första bastonerna träffade bröstet vi undra om man skulle överleva tillställningen. Men det gjorde vi förstås och det var fullt ös hela tiden. Robert Wells hade plockat ihop ett kanongäng och förutom en orkester av högsta klass fick vi se Jill Johnsson, LaGaylia, Jakob Samuel, Gino Vanelli, John Lord, Albert Lee, kören The Vocalettes och ett gäng duktiga dansare. Magnifik avslutning som bjöd på eld i vattnet och häftiga fyrverkerier.

Den finkulturella biten tog vi hand om sista dagen då hemresan gick via Nusnäs och deras Dalahästar samt Mora med sitt Vasalopps– och Zornmuseum. I sanning en riktigt trevlig roadtripp med två systrar som var på sitt soligaste humör och behandlade chaffisen och reseledaren med mjuk och varsam hand.

2 Kommentarer

  1. Dottern

    Så fina bilder.. Bilden på Robert “him self” borde gå att sälja 🙂

    Verkar som ni hade en förträfflig resa! Njut nu av strandkanten, efter dessa utflyktsdagar, så ses vi snart på Sjörröd.
    Kram

    • En riktigt trevlig tripp. Vi ses på lördag, maila gärna några presentförslag.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *