Vinterfåglar inpå knuten

SOF, Sveriges Ornitologiska Förening, är med och genomför årets största fågelräkning i norra Europa, “Vinterfåglar inpå knuten“. Häftigt, jag som vid det här laget kan namnet på ett tiotal pippar måste ju bara vara med. Det fungerar så att i Sverige, Danmark, Norge och Finland har folk uppmanats att försöka räkna alla fåglar som besöker just deras fågelbord mellan den 29 januari – 1 februari och det ställer man ju upp på. Jag har därför ägnat en stund att bevaka restaurangen denna dag och resultatet ser ni här intill. Pilfinken var den i särklass vanligaste pippin (ca 30 st) med talgoxen (ca 10 st) på god andra plats. Vi fick även besök av blåmes, entita och rödhake, dock bara en av vardera arten. Småttingarna hade sällskap av två maffiga koltrastar utan att bry sig nämnvärt.

6 Kommentarer

 1. Kul! Läste om den där fågelräkningen på aftonbladet.
  Innan jag flyttade till Växjö bodde jag i hus ute på landet och hade massor med fåglar vid fågelbordet. Det är mysigt att titta på. 🙂

  • Fast med tanke på hur mycket dom käkar skulle man kunna tro dom är ett gäng hästar 🙂 Men visst är dom gulliga di små djuren.

 2. Hallå där, hittade dig via din profil på Naturfotoforum 🙂

  Kul att du var med och räknade vinterfåglar, det blev tydligen rekord igen vad jag har förstått fast de har ju inte kommit med några siffror än då det fortfarande finns tid att rapportera för dom som inte gjort det…

  Ha en fin vinterhelg 🙂

  mv h// Johannes

  • Hej Johannes, kul att du tittade in.

   Klart man måste vara med och räkna di små liven. Efter min rapport har det även synts grönfink och domherre, dock bara enstaka exemplar. Gemensamt för dom alla är att dom äter som hästar så det blir till att fylla på buffén dagligen.

   Ha det gott i snön.

 3. Anne

  Vad är det för fågel som sitter nedanför vår fröautomat?
  Den är grå och skulle kunna vara en koltrasthona men den har en tydligt V-formad stjärt, inte rundad som på bilderna.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *