Nyårsstök dagen före

Ansjoviskringlor - fungerar som apritretareRökt laxrulle med pepparost klar för kylenFörberedelserna rullar på inför årets nyårspartaj. Alla inköp är avklarade och det innebär att den suveräna charkdisken hos ICA Norremark har besökts såvål som vårt kära Bolag. Tanken är att välkomna gästerna med en Alexandre Bonnet Perle Rosé Brut och till detta servera små aptitretare. Dom sistnämnda små rackarna har fixats till under dagen och ni ser här ansjoviskringlor och det som skall bli rökta laxbitar med pepparrotsost. Blir nog ett korrekt mingel. Här kommer recepten som är hämtade från ICA’s mattidning Buffé:

Ansjoviskringlor (15 – 20 stycken)
Sätt ugnen på 200°C. Rör ihop 100 g färskost av philadelphiatyp, 1/2 dl riven parmesanost, 2 msk hackad gräslök, 1/2 burk hackad ansjovis utan spad och 1/2 krm nymalen vitpeppar. Bred ut krämen på en färdigkavlad smördeg. Rulla ihop smördegen från två håll. Skär rullen i drygt 1 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla kringlorna med en uppvispad äggula. Baka i ugnen i 10–15 minuter tills dom är vackert gyllenfärgade.

Rökt laxrulle med pepparotsost (15 – 20 stycken)
Lägg 200 g rökt lax i tunna skivor omlott på plastfolie och bred på 100 g naturell färskost med pepparrotssmak. Salta och peppra. Fördela 1 dl bladspenat över, pressa över juice från 1/4 citron och rulla ihop laxen till en fast rulle. Ställ rullen i kylen. Skär den i drygt 1 cm breda skivor då den stelnat.

1 Kommentar.

  1. Ser riktig gott ut! Nu saknas bara en Nyårsnöt:-) Håll koll på sjorrod.se under dagen!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *