Skomakarlåda

Skomakarlåda - så här såg vår variant utKulturella systern var på besök i går och blev serverad en variant på Skomakarlåda. Inspirationen kom från Åsa och skall egentligen innehålla biffar av oxfilé. Vår version var med fläskfilé och gjordes så här:

– Fixa till lite god potatismos, och rör ner ett par äggulor
– Skiva 500 g fläskfilé, stek och lägg undan på ett fat
– Ett paket bacon delas i mindre bitar och steks lätt
– Lägg upp potatismoset lite snyggt i en form
– Kör ner fläskfilébitarna en bit i moset
– Toppa med halverade cocktailtomater och bacon
– Sätt in i ugnen på 200 grader och låt stå där i en kvart

Under den kvarten fixar ni till en rödvinssky bestående av 1 dl rödvin, 1 dl vatten och 4 msk kalvfond och red ev. av med Maizena. Här finns utrymme för improvisationer och jag pystade även i lite grädde eftersom jag inte var helt nöjd med den första versionen. Nåja, när ni är nöjda ringlar ni lite av skyn över den färdiga anrättningen och serverar direkt. Resterande rödvinssky serveras vid sidan om tillsammans med någon lämplig grönsak som som i vårt fall var Haricots Verts.

Bon appétit !

5 Kommentarer

  1. Det lät gott!!
    Själv så överraskade vi oss med en god Moussaka till kvällsmat. Inte fel det heller.

  2. Det var riktigt gott! Och kan tänka mig att prova Moussaka om du knatar iväg och tar din spruta som din kloka husbonde redan gjort.

  3. Dotterns "makes" brors fru [Sofia alltså...]

    Letade mig in här från Sjörröds-bloggen. Läste rubriken på detta inlägg och tyckte det stod “Sommarklåda”. Låter ju oerhört mycket godare med Skomakarlåda. Vad vi ska äta ikväll? Tja, det blir nog tyvärr hamburgare från Sibylla…

    • Bästa skomakarlåda jag avnjutit på ~50 år gjordes faktiskt på Sibylla i Vetlanda i somras (y)
      Åker gärna en omväg för att uppleva det igen 🙂

  4. Ja, det är nog snäppet bättre än klåda 🙂 Men förakta inte en smarrig burgare …

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *