Kyckling, ost och dijonsenap

Kanske inte så vackert men så såg det ut innan ugnen gjort sittTill bords - och till detta massor av mustig sås!Det lilla livet har jobbat natt och för att pigga upp henne körde jag med ett nytt recept jag hittade i senaste numret av Buffé. Efter lite småjusteringar såg receptet för fyra personer (ja, vi äter som hästar) ut så här i min tappning;

– Ca 600 g kycklingfilé och ugnen på 175 grader.
– Potatis i mindre bitar som får koka mjuka i ca 15 min
– Riv 100 g lagrad ost och blanda med 2 msk dijonsenap
– Bred ut krämen på kycklingen i en ugnssäker form

– Blanda 3 dl grädde, 2 dl vatten, 2 msk kycklingfond, 2 krm grovmalen svartpeppar, 2 krm salt och häll i formen.
– Tillaga anrättningen i ugnen i ca 30 minuter. Häll av såsen, red med Maizena och skiva upp kycklingen lite snyggt.
– Potatisen får sällskap av varm mjölk, ett par klickar smör, salt och peppar och mosas grovt. Blanda gärna i hackad dill.

Ja, märkvärdigare än så var det inte. Och det blev inte stökigare än vanligt på diskbänken 🙂

3 Kommentarer

  1. Låter gott! Ska jag nog testa nån kväll i veckan.

    • Mycket godare än vad bilderna visar. Och Kalle behöver väl en rejäl portion så det passar ju bra 🙂

  2. Hej Björn!

    Det här verkade riktigt smaskigt ju!!

    Tack för din kommentar hos mig och välkommen igen!!

    Mvh Åsa.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *