Laxfilé med kräftstjärtar

Ligger lite lax i botten faktiskt :-)Efter att ha varit förste lövjagare denna enormt fina höstdag (det lilla livet jobbade nämligen) kom det tidiga mörkret mycket lägligt så att fokus kunde läggas på förfriskningar och mat. Vi skippar det förstnämnda, som ni kan vid det här laget, och koncentrerar oss i stället på måltiden som bestod av laxfilé garnerad med en en rejäl mängd kräftstjärtar, en smaskig sås och pressad potatis därtill. Jag tror jag berättat om denna läckerhet i ett tidigare inlägg men här får ni i alla fall länken igen till originalreceptet som vi modifierade lite genom att byta ut hummer mot kräftstjärtar. Inbillar mig nästan att det gör receptet bättre men vad vet lilla jag?

Hur som helst så var det riktigt rejält gott och uppläggningen som ni ser på bild borde räckt till fyra normalhungriga  men vi två stofiler lyckades peta i oss alltihop. Fast med en anständig förrätt (en Carpaccio kanske) kan det räcka till fyra 🙂

3 Kommentarer

  1. Tack för din fina kommentar inne på picki, det värmer verkligen ända in i hjärtat. Appropå lax med kräftstjärtar så har jag ätit något liknande, verkligen kalasgod lyxlax!

  2. Idag får man passa på att gratulera på Fars Dag!!!! Hoppas att får en härlig dag i skogarna….. Kram på dig / Dottern
    ( Du har ett par dagar sedan ditt senaste inlägg 🙂 )

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *