Lorden från Gränden

Hamnen i HelsingörHotell KärnanRådhuset i Helsingborg - riktigt pampigt!PublikumVi lämnar ju inte strandkanten i första taget men vi tog ett djupt andetag och gav oss iväg till Sundets Pärla ett par dagar. Dels för att insupa havsluften men den största anledningen var att spana in goa Eva Rydberg med polare på Fredriksdalsteatern. Men innan spektaklet drog igång blev det naturligtvis en anständig lunch, denna gången ombord på Tycho Brahe som tuffade fram och tillbaka med oss över sundet (hamnbilden är från Helsingör) tills vi var mätta och belåtna. Och eftersom bilen lämnats hemma (det blev tåg till hustruns stora förtjusning) fanns det förstås inga större begränsningar och vi kunde njuta fullt ut av både lunchen och våra besök på Hamnkrogen 🙂

Ovan ser ni en bild av Hotell Kärnan (den blå kåken) där vi vilade våra söta huvuden och som vi varmt kan rekommendera. Det ligger mitt emot Knutpunkten med bra priser, trevlig personal och ljuvliga sängar. Ni ser också en bild av det pampiga Rådhuset och publikum strax innan Lorden från Gränden drog igång på friluftsteatern där Eva som alltid var en pärla. Denna gången hade hon Claes Malmberg vid sin sida och det blir ju alltid bra. Kaffekorg kunde inhandlas vid entrén så idyllen var total.

I skrivande stund görs det inte många knop eftersom en biffstek med lök ackompanjerad av en Landsort Lager glidit ner. Ibland är det faktiskt väldigt lätt att leva…

1 Kommentar.

  1. Dottern

    Låter som en trevlig vistelse i Hbg! Förstår att Kerstin var glad, när det blev tågfärd 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *