Anka på grillen

Tänt var det härMarinerade och snittadeNästan klaraTill bords
Fredagen var en riktigt ljuvlig sommardag som inleddes med en golfrunda med gubbsen där undertecknad faktiskt spelade förvånansvärt hyfsat (kanske behåller jag klubborna ett tag till).

Efter en hel del bad och en välgörande stund i hängmattan blev det därefter en mycket korrekt grillkväll med ankbröst från Citygross på menyn. Ovanstående lilla bildserie kanske kan ge er en liten bild av det äventyret där resultatet blev riktigt njutbart. Webergrillen tändes förstås med tidningspapper och en Weberskorsten, hur ska man annars få till en anständig röksignal och doft som signalerar till omgivningen att något stort är på gång vid strandkanten?

Kommer ni över ankbröst så tycker jag absolut ni skall slänga godbitarna på grillen en vacker sommarkväll, en riktig hit utlovas. Våra exemplar fick några timmar i Caj P:s klassiska grillolja innan dom hamnade på gallret. Jepp, det var vad jag kallar en rejäl sommardag.

I dag är allt som vanligt igen, svartblåa tunga tunga moln och muller i bakgrunden.

3 Kommentarer

  1. Härliga bilder!

  2. Dottern

    Fick ett tips från vår granne idag, som också kan vara värt att testa!! Foliepaket på grillen …med musslor och en skvätt vitt vin! En kanongod aptitretare, tydligen. Detta MÅSTE testas 😉

  3. Det är noterat 😛

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *