Många piggar har dom

Undrar om jag ska våga mig ut?Vandringen börjarKoll på lägetJag ser dig nogVad vi kunnat reda ut består den nya igelkottfamiljen av tre småkottar, förutom deras föräldrar förstås. Här ser ni en av småttingarna som är ute på egen hand mitt på ljusa dagen med sina tretusen piggar (nåja, det kan slå på något tiotal hit eller dit). En liten tuffing verkar det vara, normalt brukar hela gänget komma ut först i skymningen men är man hungrig så har nöden ingen lag. Klicka på bilderna så ser ni lite bättre.

Det finns mycket att läsa om dessa piggisar. Känner ni för en lite utförligare beskrivning kan ni läsa på Wikipedia men HÄR hittar ni också lite fakta i populär form om våra trevliga gäster.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *