Elize färsbiffar

farsbiffI går var det ju Mors Dag och det bjöds på middag på altanen hemma hos hustruns dotter och sambo. Naturligtvis var det lilla livet kalasets huvudattraktionen men jag hade inga problem att glida med som sällskap, särskilt inte när det stod färsbiff på menyn. Jag har nämligen bjudits på denna delikata anrättning tidigare och vet att ett sådant tilllfälle missar man inte. Men jag tycker det vore synd och skam om inte mänskligheten fick samma möjlighet och ni skall därför få receptet. Jag döper härmed anrättningen till “Elize färsbiffar”. Lyssna noga, I will only say this once…

 • 400 g köttfärs
 • 1 tsk örtsalt
 • 1 krm svartpeppar
 • 1 1/2 msk potatismjöl
 • 1 dl mjölk
 • 1 msk smör
 • 2 1/2 dl Kelda mellangrädde
 • 1 msk soya

Detta gäller för 4 pers och är det nog kan det stekas som en hel biff i en lagom stor panna.

 • Blanda ihop färs, örtsalt, peppar, potatismjöl och mjölk.
 • Platta ut hela härligheten och stek i pannan med smör i 4 minuter.
 • Dela jättebiffen i 4 delar, vänd och stek i ytterligare 4 minuter.
 • Ta upp och skölj ur pannan, pytsa sedan i grädde och soya och rör om.
 • Lägg i biffarna i såsen och låt dom puttra i 3 – 4 minuter.

Hoppas jag återgett det hela rätt, i så fall kan ni se fram emot ett gäng smarriga färsbiffar som helst ska samsas med riktiga potäter så att ingen sås lämnas kvar. Tillbehör kan vara en blandning av hackad lök och persilja, åtminstone fick vi det. Och skall ni göra fler portioner än fyra går naturligtvis alldeles utmärkt att göra småbiffar från början som synes på bilden.

Låter det som vilka biffar som helst? Ack så fel, dom här spelar i högsta divisionen.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *