Tranor, tranor och åter tranor

TranlandningTranflyktVerkar trivas tillsammanstrandansTidig söndagmorgon styrdes kosan till Hornborgasjön för att beskåda dessa märkliga tranor på nära håll. Vilka fräcka fåglar, det var värt varenda mil. Många hundratals bilder blev det förstås så höj inte på ögonbrynen om det dyker upp ett litet trangalleri på siten. Under tiden får ni här ett litet smakprov som visar en vinglig landning men även en smäcker flykt (eller vad det nu kallas). Som ni kan se fanns det en och annan trana och några av dom bjöd upp till dans.

Har i skrivande stund inte koll på dagens statistik men gårdagens siffra var 12 900 kacklande tranor hur man nu räknar ut det (räkna benen och dela med 2 kanske?). Allt som allt en cool söndag, nu har jag har tranbilder så det räcker ett tag. Kolla in webbkamerorna, häftiga vyer.

3 Kommentarer

  1. Så klara bilder …. i den dimman!!! Det måste vara en superbra kamera alt. fotograf.
    Nåja…allt ordnade ju sig till slut. Tack för en trevlig resa inkl. sällskapet. Kram Bittan

  2. Sixten

    Tranorna räknas när de flyger från sjön för att sova. 18500 igår den 30/3. Jäkla vilket räknande!!

  3. Och det var 12 900 kvällen innan vi var där. Dom missade räkningen “vår” dag men gissningsvis tittade och lyssnade vi då på ca 15 000 tranor. Inte omöjligt för mååånga var dom 😀

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *