Är värmen på ingående?

SteglitsGulsparvDenna sega lördagsmorgon blev vi hedrade av några nya besökare, nämligen en steglits och en gulsparv. Kan inte minnas att jag sett dom tidigare och ni kan förledas tro att jag helt spontant utropade “Oj, en steglits!” Nu är det ju min fågelbibel som står för kunskapen och med tanke på alla GT kan det ju faktiskt vara helt fel. Men jag tror dock att jag är ganska rätt på det. Men det allra bästa är dock att boken säger att steglitsen är en sommargäst och brukat flaxa runt mellan april och november. Kan det vara så väl att värmen knackar på dörren? Gärna för mig! Vid lunchtid dök det även upp en ny mindre ekorre med blöt och luggsliten svans men den spar jag till ett annat tillfälle. Ekorrarna börjar få sena vanor, får nog ta ett snack med ekorrpappan.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *