Sill eller strömming?

Nyttigt med fisk sägs detEnligt ett kungligt påbud från 1500-talet ska sill fångad öster om en linje mellan Kalmar och den polska kusten kallas strömming. Alltså måste det ni ser här komma från Västerhavet eftersom det stod sill på skylten hos ICA Norremark, min nya favoritbutik med sina manuella diskar. Någon kanske tänker, äter dom sill en lördag vid strandkanten? Vad hände med biffsteken? Lugn, den rätten klarades av i går kväll.

Ibland blir man dock bara så sugen på rejäl husmanskost och då är sill inget dåligt alternativ. Är det så att ni känner hur det det suger i tarmen så följde jag i stort sett detta receptet. Släng i lite vitlök i potatismoset, det funkar alltid och har aldrig tagit livet av någon (vad jag vet).

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *