Fransk laxlåda – snabbt och rejält gott

lax08Så sitter vi här igen och är mätta som paddor. Utan några större problem lyckades mor och jag tömma en laxlåda avsedd för fyra men det är ingen ovanlighet i detta huset. Den är dock så sanslöst god att ni borde prova och det är en rätt som inte kräver några större insatser. Allt står på bordet en halvtimma efter att ölen laxen plockats ur kylen. Här kommer hemligheten:

Fyra normala portioner (i vårt fall två stora portioner):

  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1 bamsig purjolök
  • 2 äpple (hustrun gillar inte sött i maten så jag tvingas utesluta det)
  • 2 1/2 dl Kelda mellangrädde
  • 2 tsk fransk senap (snåla inte, jag brukar ta det dubbla)

Sätt ugnen på 225 grader. Skär laxen i ca 2 x 2 cm stora bitar och krydda med lite salt. Skiva purjolöken och kärna ur och tärna äpplena (om ni nu gillar äpple). Blanda grädde och senap. Lägg hela kalaset i en ugnssäker form och häll över gräddblandningen. Låt det steka i ugnen i ca 15 minuter. Thats it, kan det bli enklare?

Kokt potatis är gott till om ni frågar mig men min kvinna envisas med brocolli till denna rätt som till alla andra. I vilket fall som helst, här finns utrymme för improvisationer.

2 Kommentarer

  1. Ser gott ut! Måste testas!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *