Liten kräftskiva i solnedgången

krftkalas2krftkalas1Fredagskvällen bestod av en liten kräftskiva på tu man hand och dom små djuren var precis så goda som vi hade förväntat oss. Det krävs ju som bekant lite tillbehör utöver den obligatoriska västerbottenosten och eldiga drycker vilket i vårt fall blev en smaskig laxlåda. Är ni sugna på att prova denna godsak kommer här receptet:

  • 1 ugnsform cirka 20×30 cm
  • 2 msk smör
  • 400 gram färsk rökt lax i skivor (eller gravad om ni föredrar det)
  • 20 medelstora skivade kokta potatisar
  • 3 dl hackad dill
  • 4 ägg
  • 4 dl grädde

Smörj formen med smör. Lägg ett lager potatis underst, varva sedan dill, lax och potatis. Toppa med ett lager potatis. Häll ihopvispat ägg med grädde över och baka i 175 grader i cirka 45 minuter eller tills äggen stelnat. Låt svalna och servera uppvärmd med citronklyftor.

Mycket korrekt anrättning. Räcker till fyra rejält hungriga eller sex normalätande personer.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *