Bevattningsförbud

bevattningFrån och med i dag råder det bevattningsförbud med vattenspridare i hela Växjö kommun. Det är dock tillåtet att springa omkring som en liten iller med sin pyttelilla vattenkanna och skvätta bland träd och buskar.

Nu har det väl knappast undgått någon att vi har tillgång till sjövatten och då är det bara att köra på som vanligt. Vän av ordning undrar naturligtvis om detta verkligen är tillåtet och då kan jag meddela att så är fallet (annars hade jag nog aldrig vågat skriva det här inlägget).

Enligt Jordbruksverkets hemsida krävs inga tillstånd för att vattna den egna villaträdgården med sjövatten då det anses som husbehovsvatten. Skulle äventyret utökas till en grannsamverkan kommer dock saken i ett annat läge.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *