Nattens riddare

tidningsbudI dagens nummer av Smålandsposten finns en artikel om ett bloggande tidningsbud som heter Inga och som tillhör en yrkeskategori som verkligen imponerar på mig. Att i princip varje natt åka ut på sin runda och se till att morgontidningen finns på plats när sådana som jag behagar stiga upp är stort. Inga skriver trevligt om små betraktelser från nattens rundor på sin blogg..

När vi flyttade ut till Tävelsås var mitt största bekymmer morgontidningen. Jag var inställd på att den skulle dyka upp någon gång under förmiddagen och därmed behöva läsas på kvällen. Men i stället hamnar den i lådan tidigare än någonsin, gissningsvis någon gång mellan tre och fyra på morgonen och med en osviklig precision. Under de åtta åren vi bott i huset kan jag bara dra mig till minnes en eller två gånger den inte funnits i lådan. Och det är antagligen mycket tveksamt om dom missarna berodde på tidningsbudet.

Detta lilla inlägg får bli min hyllning till alla tidningsbud, må era klockor alltid ringa i tid.

2 Kommentarer

  1. Sonen

    Jag måste tacka för det fina du skrev om min mors blogg!

  2. Kul att du gillade det. Hälsa mamma, utan henne och hennes kollegor skulle mina frukostar vara bra mycket fattigare. Och se till att hon fortsätter blogga.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *