En fredagskväll i stearinljusets sken

eon Som bekant har det friskat på lite det senaste dygnet, fullt tillräckligt för att strömmen skulle ge sig iväg vid femtiden just när fredagskvällen inträdde. Nåja, vi har varit med förr så fram åkte ljus, fotogenlyktor och batteriradio och det hela toppades med ett kilo färska räkor. På det viset fördriver man en fredagskväll utan ström i våra trakter och bilden visar hustrun med stickorna och den gamle med ett glas ädel vätska. Mycket korrekt arbetsfördelning 🙂

Strömmen flödar nu åter i ledningarna och avbrottet varade i tjugotvå timmar, en fis i rymden jämfört med Gudrun då den var borta i fem dygn. Och med tanke på att det grävts ner elkabel i parti och minut kring Tävelsås borde vi bli förskonade från liknande avbrott i framtiden. Om nu bara kablaget kopplas in…

2 Kommentarer

  1. Dottern

    Åh, ljus och åter ljus. Det där med strömavbrott hade varit drömmen för en stearinälskare som jag. Hoppas Kerstin får någon hemlagad god kötträtt ikväll…. Kram

  2. Gener, det är vad det gäller. Du har fått min ljusådra gumman, och visst blir det en go stämning. Den lilla damen gav sig dock precis iväg till ett pass i samhällets tjänst men hon hann få i sig lite strimlad kyckling i sötsur sås ackompanjerad av Basmatiris. Själv söker jag ensamhetens tröst med en GT. What else…

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *