Vi kör ett nostalgiskt varuprov till

lysning2_68Egentligen borde nog bilder som denna gömmas undan men då får vi ju inte något att ha kul åt.

Året är 1968, ynglingen har fyllt 21 år och är med om sin andra lysningsdag med mottagning. Den hölls i den blivande brudens hem och släkt och vänner från när och fjärran kom lastade med paket och sörplade i sig kaffe. Ja jisses, och på den tiden tyckte man att man visste allt som behövde vetas och att alla över 30 var mossiga. Och 1968 hette kungen Gustav VI Adolf och premiärminister var Tage Erlander.

För den yngre generationen kan berättas att fram till 1973 var det lag på att man skulle lysa tre söndagar i rad i kyrkan. Brudparet skulle finnas på plats och under den tiden skulle den som ev. tyckte att här skall det då inte bli något giftermål höja sin röst. Nåja, det krävdes en särskilt bra motivering också. Idag har vi hindersprövningen i stället, ett framsteg förstås fast synd på kaffet.

2 Kommentarer

  1. Stiiilig! 😀

    Ikväll har Anders bakat kladdkaka med whiskey i, tror du det kan vara något? Jag är skeptisk, men så länge det ingår kakao och socker ska jag nog få ner att 😉

  2. Jag är inte skeptisk, det receptet vill jag ha. Kanske kan intresset för bakning infinna sig 😀

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *