Dags att vältra sig i nostalgi

scanning

Nu har nostalgiprojektet dragit igång på allvar. Scannade lumparbilder från 67-68 passerar just revy och då pratar vi alltså om 40 år gamla diabilder. Vilken guldgruva, detta kommer att bli hur kul som helst. Ni kan nog räkna med att få se en och annan bild på bloggen, annars är tanken att göra en speciell avdelning på siten för några väl utvalda alster. Den kompletta samlingen får dock bli något som barn och barnbarn kan gotta sig åt på gamla dar, det är nog säkrast så 🙂

Detta är ett projekt som passar mig perfekt. Tar ca 9 minuter att scanna 4 dia i hög upplösning och på den tiden hinner man puffa på en Marlboro och sippa på en pilsner. Och med tanke på att vi pratar om tusentals bilder så lär jag kunna ägna mig åt det nöjet ett bra tag. Life is great!

7 Kommentarer

 1. Mackan

  Gott nytt mannen!

 2. Dottern

  Ska bli RIKTIGT roligt att vältra sig i gamla, nostalgiska bilder! Kram på dig…

 3. Anders (Helsingborg)

  Hej mobbo bön,

  Den allt snabbare Tideräkningen har slagit om till 2008 och till sommaren är det dags att säga att man är 25 – fast det lätt syns att man är gubbe (35)… det måste innebära att det också är 28-30 år sedan jag lekte “affär” med Annika i Stoby. Sanslöst.

  Jag fick mejl från mamma idag, systera di, och tog mig friheten att “surfa” omkring lite på länken hon fick av dig… hittade lite kul grejor bland “public pics”.
  Satt o smålog hela tiden, för det var så himla skönt att se lite släktbilder – riktigt roligt var det också att se Peter – vi har samma snygga frilla – pga samma klena hårfäste och samma tjocka hårbuske runt munnen…

  Tusan också – SLÄKTTRÄFF…. hur tar man sig i kragen lättast och ser till att det blir av någon gång??

  Kul att se dig Björn! Du är dig allt lik 🙂

  Hälsa barnen!
  / Anders

  (Nu ska jag hugga tag i din syster…)

 4. Nej men, är det inte lille/store Anders. Kul att höra av dig. Och lite hacker har du också blivit fast det var nog lite uppenbart att ta sig fram den vägen. Men det kommer mera som di säger. Jag har bara kommit en bit in på 70-talet så du skall inte andas ut än. Kanske dyker det upp bilder från er affärsverksamhet, who knows?

  Vad gäller släktträff så finns det påtryckningar från flera håll. Kan du inte få morsan att arangera det? Kör lite med henne, det tål hon. Jag har tjatat lite på Peter men han tycker det ligger på mig eftersom jag har strandtomt. Men systera min är ett mycket bättre alternativ 🙂

  Take care!

 5. Halloj igen Anders,

  One more thing. Killen med det höga hårfästet och buske i övrigt är faktiskt inte Peter. det är hustruns dotters sambo, enkelt va? Men Peter är något åt det hållet, fast lite skiljer det.

 6. Anders (Helsingborg)

  Tjena mobbo bön, 🙂

  Skönt att veta att det är tryck lite överallt ifrån. Plats o datum är väl det som får klaffa för alla, sen löser sig väl resten självt (nästan). Sommarsemestern är väl egentligen det som är enklast att planera en utflykt under – och er strandtomt ser hur najs ut som helst…. hehe
  I sommar fyller min knatte 6år och min lilla knatta 1, så det börjar bli många barn i släkten också 🙂

  Du skojar – var det inte Peter? Det är en liten brunögd kille (vad kan han vara 11-12 år?) med där på julbilderna som är otrrrrrrroligt lik Peter som liten grabb – så därför antog jag nog ganska lätt att “kalhygget” med busken under näsan skulle vara Peter… 😛 fniss

  Ha en nu en skön vecka o sitt inte uppe förlänge med diabildsluppen om kvällarna!

  Vi ses
  / Anders

 7. Aha, du hittade julbilderna. Jo det var Peter och den lille killen är Jesper, mellanbarnet.

  Take care!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *