Vad håller dom på med när butiken är stängd?

I går visade “Uppdrag granskning” ett skakande reportage om hanteringen av köttfärs hos fyra stora ICA Maxi i Stockholm. Missade ni det kan ni kolla in det här.

Man blev både chockad och förbannad. Jag är inte så speciellt orolig för att äta kött om det är en dag för gammalt om jag vet om det och om det ser bra ut. Problemet för mig är att dom giriga handlarna märker om den utgångna färsen och säljer den som nymald, man lurar mig alltså medvetet. Är datum passerad så säg för f-n det och sänk priset så man vet vad det är man köper. Man undrar ju om dom efter stängningsdags sitter och skrattar åt oss idioter som gick på tricket. Håller min favorithandlare också på så här? Vem f-n kan man lita på?

Reportaget från igår är inte glömt så idag kommer det att handlas på City Gross. Är dom bättre? Åtminstone har dom en annan ägarstruktur (Bergendahls) så där hade en försumlig handlare med största sannolikhet åkt ut direkt. Åtminstone hoppas jag det. I Växjö har vi också Willys (Axfood) att ta till om inte City Gross sköter sig så vi lär klara oss medan ICA sitter i karantän.

3 Kommentarer

  1. Sjörröd

    Kan bara instämma! Tror det var dubbelt så mycket folk på Coop ikväll än vad det brukar vara, så det är nog fler som bojkottar.

  2. Dottern

    Ja, det är inte kul att bli förd bakom ljuset, som konsument! Inte bra att tappa kundens förtroende!
    En fördel med CityGross är att man styckar upp kött på plats, beroende på efterfrågan!! Julhandeln för ICA lär nog inte visa positiva siffror i försäljningen!

  3. Körde förbi Samarkand idag (behövde romglögg) och så glest på parkeringen framför ICA Maxi en fredag har det aldrig varit. Nu får City Gross förtroendet som leverantör till Strandhuset, räknar med att du går i god för dom.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *