En lördagmorgon i slutet av november

novembermorgonHäftiga solnedgångar lär ni slippa denna tiden på året, däremot kanske jag kommer att plåga er med vad vintern kan erbjuda i stället. Vi börjar väl med en gång, så här såg det ut i morse när jag blickade ut från frukostbordet. Ett tunt lager av snö i skog och mark, någon minusgrad och så lilla solen som så sakta jobbar sig upp. Detta blir en helg i lättjans tecken, känns redan bra.

9 Kommentarer

 1. Elize

  Gick in på er blogg idag för att se om det möjligtvis fanns en vacker vintervy över Tävelsåssjön – och visst – Björn du gör mig aldrig besviken. Jättevacker. En helg i lättjans tecken – tur för dig att mamma har jobbarhelg. Kram på er!! 🙂

 2. Visst är det grant. När flingorna lite trolskt också började singla fick jag tyvärr ge mig iväg till golfpolaren som var i behov av datorsupport. När allting funkade så dog den nyinköpta routern, bara att återställa all skiten igen. En lättjefull eftermiddag åt fanders, jag hatar (andras) datorer. Men i morgon tar jag inte ett steg utanför tomten, så det så! Nu blir det biffstek med lök. Mums!

 3. Jojje

  Vilket fint hus och omgivningar ni har! riktigt nice =) /Jojje

 4. Tack för det Jojje, kul att höra. Det går att överleva där, särskilt på sommaren 😉

 5. Björn (dy)

  Äts det väldigt mycket biffstek med lök i strandhuset?

 6. Du har märkt det? Jo, konsumtionen ligger nog en bra bit över rikssnittet. Ligger alltid några fina ryggbiffar i frysen. Men i helgen protesterade hustrun och yttrade att hon inte vill ha det på ett tag. Jag misstänker hon är rädd att dra på sig skörbjugg eller något liknande på grund av ensidig kost, det bortskämda lilla livet. Jag får väl ligga lågt en vecka eller två…

 7. hehehe skörbjugg..! Jag reagerade faktiskt också och tänkte “äter de biffstek med lök_nu_igen?” och så tänkte jag “det är ingen ände på godsakerna!” 😉

  …du får varva med anka. Som du vet lagade vi anka i helgen igen men med annat recept, betydligt enklare och jag skulle vilja påstå godare också, faktiskt. Let me know om du vill ha receptet 🙂

 8. Måste förtydliga: bytte bara ut såsreceptet – du vet det med alla apelsiner som skulle rivas och fileas och kokas och gud vet.. Ankan och potatisbakelsen var efter ursprungsreceptet.

 9. Det måste vi absolut diskutera. Kan såsmomentet förenklas finns det timmar att spara och som bonus kanske pulsen håller sig under hundra Och ankan borde hålla skörbjuggen borta… %-)

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *