Boken som inte höll på att bli läst

stieg1Så var till slut Stieg Larssons “Män som hatar kvinnor” färdigläst och de som envist påstått att den tar sig på slutet får jag ge rätt. Den sista halvan av boken var riktigt bra även om Plagues manschett, som skickade innehållet på Wennerströms hårddisk över hela världen, var lite väl svårsmält. Men jag tycker ändå inte boken förtjänar alla fantastiska omdömen den fått. De första 200 sidorna upplevde jag som en lång transportsträcka och ett riktigt sömnpiller, höll nästan på att ge upp.

Men spurten var lysande och tillräckligt bra för att jag skall ta mig an “Flickan som lekte med elden”. Om inte annat så för att kolla upp vad Lisbeth Salander tänker hitta på. Det ryktas om att den senare boken skall vara bättre vilket jag tolkar som att även de första 200 sidorna är läsvärda.

Men nu är det dags för biffstek med lök och en kall pilsner.

1 Kommentar.

  1. Dottern

    Så skönt att boken äntligen är över! Du gör helt rätt i att belöna dig med lite god mat och en kall pilsner 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *