Irriterande bok

Jag är antagligen inte tillräckligt kulturell för att uppskatta livets pärlor. Någon annan förklaring kan inte finnas till att jag är beredd sluta slösa tid på Stieg Larssons “Män som hatar kvinnor”, en bok som de frälsta och upplysta beskriver som “…bland de bästa deckare jag läst…, …en mästerlig bok… o.s.v.”. Min skepsis är antagligen som att svära i kyrkan men det bjuder jag på.

Herregud, jag har nu passerat drygt 200 sidor och inte ett skit har hänt i denna “superdeckare”. Däremot har familjen Vanger dissikerats i detalj och tycker man det är spännande så kan jag till viss del förstå omdömena men för mig har den varit ett sömnpiller så här långt. Jag skall ge den några sidor till men händer det inte något snart åker den in i hyllan för tid och evighet.

Någon som kan ge mig hopp, lyfter den här boken och i så fall när?

6 Kommentarer

  1. Pagels

    Nej, den lyfter inte. Du kan med gott samvete lägga ifrån dig den och göra något vettigare med din tid. Jag tvingade mig igenom den av ren nyfikenhet och det enda jag kommer ihåg är att jag sa ‘vilken skitbok!’ och slog ihop den när jag var klar, så den lämnade inte några djupare intryck hos mig.

  2. Jag är helt inne på din linje. Dryftade alldeles nyss detta med sonen (som skänkt boken till den gamle) och han framhärdar i att den lyfter, han kommer dock inte ihåg när. Jag får väl köra på ett tag till, nämnde son lovade nämligen bjuda på konsert och pilsner om jag var lika negativ efter dom resterande 300 sidorna. Litar inte riktigt på honom men en gratis pilsner har jag aldrig avböjt 🙂 Hmmm… bara att bita ihop.

  3. It chefen Sjörröd

    Håll ut Björn, den lyfter. För att inte prata om “Flickan som lekte med elden”. Kör hårt!

  4. Ja, ja, jag kör väl ett tag till. Mest för att slutför jag inte denna så blir det inte efterföljarna heller. Men jag skall ge Stieg chansen (även om han inte bryr sig).

  5. Alltså, härdade du ut? Pagels klarade uppenbarligen inte av att se djupet i boken. Gjorde du?

  6. Har väl avverkat ett hundratal sidor till och det skall erkännas att den lyft liite (tack vare Salander). Tillräckligt intressant nu för att fortsätta till slutet. Slutrecension kommer så småningom.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *