Fibernät i Tävelsås till våren?

fiberGårdagens möte i Bygdegården kan ha varit startskottet till fiberns intåg i enskilda fastigheter i Tävelsås med omnejd. ByNet och Wexnet höll då ett informationsmöte för dryga 50-talet åhörare (tror jag det var) och intresset verkade det inte vara något fel på. Jag har ju skrivit några rader om detta tidigare men nu ser det ut att kunna bli verklighet, åtminstone är grunden lagd eftersom en projektgrupp bildades. Jag var på vippen att anmäla mig till detta men lyckades besinna mig, bättre med folk som har det rätta engagemanget. Men jag blir nog inblandad vad det lider, brukar ju bli så.

För den oinvigde fungerar detta så att det bildas en ekonomisk förening som kommer se till att fibern kommer i backen, organiserar arbetet och ordnar finansieringen. Föreningen kommer att äga nätet som ansluts till Wexnet i en eller två kopplingspunkter. ByNet hjälper till med arbetet och får sina intäkter i huvudsak från försäljningen av material till föreningen. Kostnaderna hålls nere med hjälp av diverse dagsverken från dem som är intresserade, blir det tillräckligt många så kan vi nog se fram emot ett fibernät till våren.

Framtidens kommunikationslösning knackar på dörren!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *