R.I.B. (Rigid Inflatable Boat)

ribTillbaks vid strandkanten igen efter en häftig Kick Off i Båstad. Den stora höjdpunkten var en havstur med en R.I.B. som varade i nästan tre timmar. Häftigt, riktigt rejält häftigt. Vi drog ut med tre båtar som passerade Hovs Hallar på väg ut till Hallands Väderö där vi lade oss sida vid sida och blev serverade fika i ett kanonfint väder. På denna platsen kunde vi också beskåda ett gäng sälar som låg och slöade och verkade må minst lika bra som vi gjorde. Efter fikapausen styrdes kosan ner mot Kullaberg och vi kunde från sjösidan beskåda pinnhögen som Lars Vilks kallar “Nimis & Arx”. När man ser “konstverket” undrar man om nämnde Vilks har alla hästarna hemma. På hemvägen var vi inne och tog ett varv i Torekovs hamn för att till slut stila med med några coola svängar utanför hamnen i Båstad. En riktig kanonupplevelse!

Båtarna väger ca 4 ton, har två motorer på tillsammans 600 hästar, drar iväg i över 40 knop och tar 12 passagerare. Får ni chansen så skall ni defintivt testa detta, det är bara hur häftigt och korrekt som helst. Kollegorna på bilden ovan njuter i fulla drag, det kan jag lova er.

4 Kommentarer

  1. Mackan

    Cool! Så nu när man slutat öppnas plånboken 🙂

  2. Visst är det märkligt, undrar vad du hade i lön egentligen?

  3. Dottern

    Festligt med båtfärden! Visste inte att du var så äventyrlig av dig!! Tur inte Lars Vilks läste din tolkning av Nimis… “pinnhögen” :,-( Har faktiskt talat personlingen med honom, om detta konstverk som han är mycket stolt över. Han tackade dock media för en fin publicitet.

  4. Vilks, visste inte att du hade kontakt med honom kära dotter. Hmmm… efter att ha studerat pinnhögen på nära håll vidhåller jag att hissen inte gått hela vägen upp. Hur han kan tjäna pengar på det är en gåta.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *