Slakt av ett äppelträd

appel1appel2En tuff helg har passerat revy. Den inleddes med att vara flytthjälp (som om det inte räckte med sex ton sand förra helgen) och avslutades med en slakt av några väl utvalda fruktträd.

Värst ut råkade äppelträdet och om ni lyfter blicken ser ni att det fick sig en rejäl omgång. Om det är rätt gjort är mycket tveksamt, med största sannolikhet är det helt galet. Det som talar för det sistnämnda är att när vi flyttade hit för sju år sedan var det en bra, t.o.m mycket bra, skörd men efter våra årliga ingrepp har denna skörd minskat radikalt. I år bestod den av ett ynka äpple och denna dyrgrip råkade även vara bostad åt en liten vidrig mask.

Men trädet blir alltid grönt och fint och vi är så nöjda med det. Äpple kan man ju köpa på torget.

7 Kommentarer

 1. Den stora frågan är ju.. Kastade du någon hatt?

 2. Skippade hatten denna gången. Även om synen var dimmig fanns det inget tvivel om att de största hattmodellerna hade passerat tre i bredd. Så om det är det som är hemligheten lär det digna av äpple nästa år.

 3. Mackan

  Hej, en kommenatar, din sida har på sista sidan varit lite anti mot Safari webbrowser, det går inte längre att scrolla med mousepad, samt visas visa bilder och text fel, har du ändrat något?

 4. Låter inte bra, tror dock nästan problemet ligger hos Safari (what else?). Kolla in valideringen av siten och bloggen:

  http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwww.strandhuset.se

  http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwww.strandhuset.se%2Fblogg%2F

  BTW, jag har en Windowsvariant av Safari men eftersom inte någon sida någonstans visas korrekt ligger den i träda. Sorry.

 5. Mer om Safari…
  Mackan, för din skull så laddade jag ner senaste versionen av Safari (3.0.3 Windowsversion) och den är helt OK. Nu presenteras allt som det ska (inte lika snyggt som i IE men helt OK). Scrollning, text och bilder fungerar, vad exakt hade du problem med?

 6. Mackan

  När man scrollar med mousepad (två fingrar) så funkar det inte, bara din sida som jag har detta problemet med 🙁 Bilder och text visas okej, men särskillt sista inlägget ser lite konstigt ut…

 7. Alla inlägg ser OK i Safaris windowsversion och det är inga problem att scrolla. Kolla bloggen med följande länk och se om du kan scrolla: https://www.strandhuset.se/blogg/

  Bloggen ligger nämligen i en IFrame på siten och det kanske är det som din Safari inte kan hantera. Annars får du nog leva med det. Av alla mina miljoner besökare är det mindre än 1% som inte kör med IE 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *