Hur mycket är sex kubik sand?

sandHär ligger en prydlig hög fin sand och väntar på att få bli fraktad ner till strandkanten. Vill man ha en fin sandstrand så är det bara att bita ihop och hjälpa naturen en bit på väg vilket är precis vad som gjordes för sex år sedan. Tydligen krävs det lite jämn påfyllnad hela tiden, påminner starkt om författarens ölglas (och alla hans andra glas också för den delen).

Jag har gjort min matte och räknat ut att ca 100 skottkärror borde räcka och hittar jag någon vältränad person så blir det bara 50 vändor var. Det innebär att ett flak pilsner räcker till en paus var 5:e vända. Men jag kanske måste räkna lite igen, undrar var den sista sanden kommer att hamna. Ett samtal med sonen löste dock resursproblemet, han lovade t.o.m ställa upp innan jag berättade om min mattelektion. Heder åt sådana barn, ett bevis på att rätt gener är viktigt!

Fortsättning lär följa.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *