Dublin – Home of Guinness

Temple Bar i DublinPrecis hemkommen från en snabbvisit till Irland, närmare bestämt Dublin. Det har helt klart sina fördelar att jobba på ett företag där kunderna finns utomlands. Och av en händelse (!) råkade kollegorna och jag bo i Temple Bar, nöjesdistriktet i Dublin med massor av restauranger, pubar, affärer och hotell. De två kvällar vi var där fick vi en glimt av de flesta turistfällorna och bilden ovan visar en briljant pub med samma namn som distriktet. Där tryckte vi i oss ett par Guinness samtidigt som de irländska folkvisorna flödade. Härlig stämning. Ett besök i Guinness Storehouse hann vi också klämma in och den visningen avslutades med en complimentary pint Guinness i den runda inglasade Gravity Bar på sjunde våningen. Hela Dublin kunde överblickas från detta etablissemang – mycket mäktigt!

Sista kvällen intogs en riktigt god irländsk middag på Porterhouse med sina oräkneliga ölsorter och där lyckades en av kollegorna få bassning av den ljuvliga servitrisen för att han lämnade några pommes kvar på fatet. “And you call yourself a man…” blev kommentaren. En klassiker som inte kommer att glömmas i första taget även om kollegan gärna önskar att så vore fallet.

1 Kommentar.

  1. Peter

    Jag försvarar mig med att jag då var inne på min tredje stout för kvällen, och valet mellan att avsluta den och pommes fritesen var lätt.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *