Skördetiden fortsätter

BlåbärEfter allt prat om dignande blåbärsris i skogen drog vi till skogs för att få sno åt oss lite av det blå guldet. Vi kom dock inte till ett dukat bord som den gamle i sin enfald trodde utan vi fick slita en hel del för skörden som ni ser här och även vifta bort en del väldigt nyfikna mygg.

Det fanns också en svag förhoppning om att snubbla över ett kantarellställe men vi hittade inte ens en flugsvamp. Var finns alla svampställe det tisslas och tasslas om? Kom igen nu, berätta!

Idag planeras en klassisk sommarmåltid bestående av sill, nypotatis, dill och gräslök och där en delikat romsås får ersätta gräddfilen. Snapsen ersätts dock inte, någon måtta får det vara. En del av våra nyplockade blåbär kommer att få ingå i någon form av sommardessert. Mums!

2 Kommentarer

  1. Bittan

    Är det 10-liters kärl (svårt att bedömma ovanifrån)? Då var det ju inte så pjåkigt. Tillåt mig gissa – att röd “spann” är Björns. //Bittan

  2. Du måste vara synsk Bittan, hur i hela fridens namn kunde du veta det 😕
    När du säger det så ser det ser ju faktiskt ut som två rediga spannar och i så fall en väldigt imponerande skörd. Nåja, skall sanningen fram så går det väl drygt två liter i varje bytta :-[ Inte lika imponerande men likväl smaskigt.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *