Hallontider

HallonSkördetid för hallonen, åtminstone här i Tävelsås. Regnet verkar ha gjort någon nytta och nu fanns det hallon i massor. Själv gick jag en runda bland buskagen i strandkanten och fick ihop en ansenlig skål. Efter att ha lyft på alla grenar fanns det inte ett enda bär till att plocka. Så när hustrun bad mig gå ännu en runda kunde jag lätt avstyra det hela eftersom alla ätbara hallon redan var infångade.

Vad som hände kan ni nog räkna ut. Den äkta hälften tog en skål och kom tillbaka efter en liten stund med en ny laddning. Det är dessa sista bär ni ser här intill. Hur bär sig kvinnor sig åt?

Sensmoral: Oavsett hur många bär en karl plockar kan en kvinna alltid få ihop en skål till. Det är bara så, inse det.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *